Janne Huzell Memorial 2012

Den 4:e upplagan av Janne Huzell Memorial

 Lördagen den 19 maj 2012 var det dags för den 4:e upplagan av Janne Huzell Memorial/Polisens Motorklubb Malmös vårrunda.

Bengt Johnsson, Trafikpolisen Skåne, och hedersmedlemmen Lasse Svensson hade lagt rundan.

Man startade som vanligt vid Shell i Gårdstånga där 44 deltagare förväntansfulla hade samlats.

Ordförande Ragnar Pålsson med hustru Helene hade åter tagit sig ner från Enskede för att förgylla skåningarnas utflykt. Mycket trevligt och smickrande!

Innan starten berättade Bengt Johnsson om Janne Huzell och hans stora betydelse för Polistekniska Museet och föreningen Mc-polisveteranerna.

Efter starten från Gårdstånga, rullades det utmed härliga försommarvägar förbi golfbanor, underbart doftande rapsfält och ett och annat slott, bl.a. Ellinge Slott utanför Eslöv.

Delmålet för denna runda var ett besök på världens nu äldsta i bruk varande flygplats, nämligen f.d. F 5 Ljungbyheds flygplats där det har bedrivits flygtrafik sedan 1910.

Kaffe/The och frallor serverades av Lars Emmertz, PMK, och Lasse Leandersson, numera den pensionerade legendariske mc-mekanikern som nu även är Hedersmedlem i Mc-polisveteranerna.

Kvällspostens speciellt inbjudne motorreporter Kenneth Larsson berättade efter det välsmakande fikat, att här fortfarande är ca 20.400 flygrörelser per år, bl.a. håller Trafikflygarhögskolan till på denna plats.

Han berättade också om fältets militära historia genom åren.

Som ett tecken från skyn kom, mitt under föredraget, Biltemas Mustang P 51 flygande och gjorde en liten uppvisning för de intresserade deltagarna. Mäktigt motorljud från den 1490 hk starka Merlinmotorn bjöds det verkligen på!

Därefter äntrades motorcyklarna igen för vidare färd på småvägarna över Söderåsen och runt i det mjuka och böljande landskapet till slutmålet vid Ålabodarna utmed Öresundskusten.

Där blev det grillade godsaker presenterade av Tommie och Agneta, med hjälp av Lars Emmertz och Lasse Leandersson och samtliga lät sig väl smaka…!

Före detta polisen Åke Löfqvist, numera Ditec, hade som vanligt vänligen skänkt priser till utlottningen bland deltagarna.

Emedan maten och drickan intogs vid strandlinjen passade ett 50-tal gamla veteran-MG,
som också var på utflykt, att passera förbi i sakta mak. Underbart att se dessa gamla fordon från förr rulla långsamt genom deltagarleden.

Efter detta stannade en del kvar och ”snackade” en stund och andra tog sina motorcyklar för att leta reda på nya vägar, när man kör motorcykel så brukar det ju inte vara ”kortaste avståndet mellan två punkter – en rät linje” som gäller..!

Så gick det till på denna runda: Lördagen den 18 maj 2013 är det tänkt nästa gång! Väl mött!

Lasse Svensson.
Bilder från utflykten hittar du om du klickar på denna länk