PUBLIKREKORD VID ÅRSMÖTET 2012

Årsmötet genomfördes torsdagen den 29 mars med början kl 1700 i matsalen på polishögskolan i Ulriksdal, Stockholm. Näst intill 60 deltagare hade anslutit till årsmötet vilket är rekord sedan många år tillbaka.

Sedan deltagarna ätit sig igenom den utomordentliga buffén, som anordnats av köksmästaren för matsalen, genomfördes själva årsmötesförhandligarna.

Ragnar Pålsson omvaldes som ordförande. Sören Wictorsson invaldes som ny ledamot efter Johan Gramenius, som lämnat själva styrelsearbete för att ingå som suppleant efter Wictorsson.

Vår medlem Bengt Johnsson, Skåne, hade nominerat Lasse Leanderson, pensionerad mc-tekniker vid Polisen i Skåne till ny hedersledamot. Motiven var att han

”är en otroligt duktig och kunnig mc-reparatör av den gamla typen reparatörer. Han är helt makalös på att analysera felaktigheter och därefter åtgärda dessa, vilket han gör på sitt eget sätt. Hans insatser för motorcykelpolisverksamheten är helt unika.”

Årsmötet beslutade utse Lasse Leandersson till föreningens hedersledamot.

Efter mötesförhandlingarna hade ”rallyprinsessan” Annie Seel inbjudits för att hålla ett föredrag om sitt liv som rallyförare på motorcykel. Det blev en mycket intressant och spännande berättelse om hur hennes intresse för mc-åkning väcktes samt hur hennes liv som tävlingsmänniska på motorcykel utvecklats med en mängd olika rekord inom mc-sporten. Inte minst vad gäller hennes insatser under fem Dakarrallyn. Hon har deltagit i 20 långlopp och tagit sig i mål i samtliga lopp vilket är en prestation i den allra högsta världsklassen.

Årsmötet avrundades men en visning och presentation av det återöppnade Polismuseets fordonssamling som besöktes av ett stort antal deltagare.

Bilder från årsmötet hittar du om du klickar på denna länk