Janne Huzell Memorial/Polisens Motorklubb 2014-05-24

Lördagen den 24 maj 2014 var det åter dags för Janne Huzell Memorial/PMK:s vårrunda i det skånska försommarlandskapet. 30 deltagare slöt upp. Återigen kom Elsa och Rolf Sundqvist ner från Stockholm och hedrade oss i Skåne med sin närvaro. Hedersmedlemmen i Mc-polisveteranerna, Lars Holm, körde ner från Motala och Yngve Arvidsson tog sig ner från Halmstad. Jättekul med lite ”långväga” gäster. Efter att Bengt Johnsson hälsat alla välkomna och berättat om Janne Huzell och hans gärningar för Mc-polisveteranerna och Polistekniska Museet startade färden som vanligt från Gårdstånga, en central plats i Skåne, och gick på småvägar förbi skånska slott och herresäten, såsom Trollenäs och Trolleholm, småbyar och bondgårdar, upp över Söderåsens nyutslagna bokskogar till halvtidsmålet som i år var förlagt till Röstånga.

Efter att vi alla hade undfägnats gott fika – kaffe, te och frallor, berättade Kenneth Larsson, f.d. KvP, om Röstånga och bl.a. om hur Röstånga Gästis gick miste om tidernas reklammöjligheter. När filmen som blev ”Kalle på Spången” med Edvard Persson skulle spelas in, ville produktionsledningen använda Röstånga Gästis, men det ville inte ägaren till Röstånga Gästis ställa upp på, så då förlade man inspelningarna till Spångens Gästgivaregård istället.Filmen blev en hejdundrande succé och man kan förmoda att folket på Röstånga Gästis ångrade sig bittert.

Efter Kenneths trevliga information grenslades åter stålhästarna för vidare färd genom landskapet till målet som i år var Rövarekulan nära Rolsberga. En otroligt vackert belägen plats där det förr fanns en festplats och dansbana. Där bjöds det på gott grillat med tillbehör av PMK med Lars Emmertz, ordf i PMK, Agneta Eichhorn och Lasse Leandersson. När alla var mätta och belåtna, så körde var och en på sitt håll, förhoppningsvis nöjda med dagens motorcykelupplevelse.

Väl mött nästa år
Lasse Svensson
Bilder hittar du om du klickar här