Bild 1
Besökaren i montern Stefan Lodesten framför tavlan där han-står som instruktör vid vippbrädan under en gammal mc-kurs. Foto: Bengt Svensson

Bild 4
Nimbus 1954, BMW R67 1954 samt en BMW R69S från 1968
Foto: Bengt Svensson
Bild 3
Nimbus 1954 som tjänstgjort i Karlskrona, Blekinge. Några danks besökare imponerades av att svenska polisen kört deras hemlands mc.
Foto: Bengt Svensson

De tankarna försvann snabbt när mässan öppnade på fredagen och det visade sig att alla verkade gå runt i denna gång minst lika mycket som nere på arenagolvet. Kanske berodde detta på alla små försäljarstånd samt matställen som fanns utefter denna rundslinga. Det var ett mycket stort intresse för vår monter och de 3 hojar vi lånat av Polismuseet, Nimbus 1954, BMW R67 1954 samt en BMW R69S från 1968. På monterväggen visade vi också filmer från gamla vinterkörningskurser, mc-utbildningar och eskortövningar.

Bild 5
Vacker detaljbild av BMW R69 S från 1968
Foto: Bengt Svensson

Vi fick besök av många f.d. och nuvarande mc-poliser där en del inte var medlemmar i vår förening och som vi då snabbt övertalade att gå med i gemenskapen.

Sammanfattningsvis tycker vi som jobbade i montern, Sören Wictorsson, Bengt Svensson och P-O Nordquist, samt med biträde av Thomas Kuntze, att mässan blev mycket lyckad för vår del och det kändes som många av de ca 35 000 besökarna passerade vår monter och fick information om mc-polisverksamheten.