Kul Tur i Dalarna

Tid: 2016-08-26 – 08-28

Mc-polisveteranerna har det stora nöjet att inbjuda Dig till en Kul-Tur runda med motorcykel i det vackra landskapet Dalarna. Syftet är att träffa medlemmar i föreningen under trivsamma former och att få trivsamma upplevelser genom motorcykelkörning och kulturella upplevelser som går utöver det vanliga.

Dalarna kan erbjuda besökare förutom fina motorcykelvägar en mycket spännande och intressant kultur och många upplevelser av olika slag. Mc-polisveteranerna erbjuder dej förutom trevligt umgänge med kamrater en tur med motorcykel i en vacker natur där vi besöker Anders Zorns museum i Mora, ett besök i Falu besöksgruva och avslutar träffen med att besöka Karin och Carl Larssons vackra hem i Sundborn.

Var och en står för sina egna kostnader i samband med träffen. Föreningen ska försöka minimera kostnaderna för deltagarna.

Den som vill är naturligtvis välkommen att ansluta och delta i något eller några av programpunkterna. Tanken är att vi träffas i Falun med inkvartering på ett för poliser lämpligt ställe, Falu fängelse (cell-
samt fina enrummare i vandrarhem). Det finns dock andra logimöjligheter i Falun, hör av er så kan vi rekommendera något alternativ.

Mc-polisveteranerna kommer att även tillhandahålla begränsat antal gamla polismotorcyklar för rundturen och vi andra kommer på egna motorcyklar. Ragnar Pålsson och Bengt Svensson ansvarar för att fördela ett begränsat antal veteranmotorcyklar från fordonsmuseet i Tumba till den som vill åka på en sådan. Kontakta Bengt 0730374500 eller Ragnar 0705661011 alternativt e-post info@mc-polisveteranerna.se om så är fallet.

Var och en står dock för sina egna boendekostnader och mat. Föreningen ska dock försöka förhandla fram bra priser på event och boendet.

Begränsat antal platser gäller för träffen så ”först till kvarn” gäller.

PROGRAM

Fredag 2016-08-26 kl 16.00

Samling utanför huvudentrén till Lugnets skidstadion. Efter en kort presentation av varandra berättar

Per-Ove Nordqvist kort om skidstadion. Därefter en tur i ”Mördarbacken” med motorcyklarna upp till hoppbackarna där vi beundrar utsikten. Därefter ett obligatoriskt hopp med motorcyklarna i 90-metersbacken ner till skidstadion. (För den som önskar en annan väg upp/ner så finns det en fin mc-väg.) Därefter visas ni till respektive boenden.

Gemensam middag på lämpligt näringsställe.

Lördag 2016-08-27

Samling 0900 med avmarsch 0900 till Falu Koppargruva med guidad tur i besöksgruvan, 90 m ner i gruvan. En riktigt gruvlig och spännande upplevelse i riktig gamla gruvgångar. Den som har tur eller otur kan möta gruvfrun i gruvan. Gruvfrun vakar över arbetet i gruvan och om hon upptäcker något fel slår hon larm. Hon kan även straffa den som inte sköter sitt arbete ordentligt. Gruvfrun vill ha ordning och reda i berget och tycker inte om visslingar, svordomar och buller. I gruvan brukade gruvarbetare knacka i berget och artigt hälsa god morgon när de kom till sina arbetsrum. De som inte har lyssnat på hennes varning har det gått illa för.

Därefter åker vi på vackra Dalavägar till Mora och berikar våra sinnen för vacker konst genom att besöka Anders Zorns museum (förhoppningsvis en guidad tur, föranmälan).

Dagen avslutas med att vi åker genom Vasaloppsmålet och en trevlig tur via Rättvik åter till Falun Dagen innebär en tur på ca 20 mil.

Gemensam middag eller bara en mc-öl tillsammans på kvällen.

Söndag 2016-08-28

Gemensam avmarsch kl 0900 till Sundborn där Carl och Karin Larsson hälsar oss med orden, Välkommen till Carl Larsson och hans fru, kära Du.

För den som önskar finns då möjlighet att ta besöka Carl och Karins vackra hem med en guidad tur (rekommenderas).

För den som inte vill besöka hemmet så kan man koppla av på gräsmattan eller med en promenad runt i trädgården.

Därefter säger vi adjö till varandra över en kopp kaffe med en förhoppning om ett snart återseende.

Varmt välkomna önskar

MC-Polisveteranerna

Styrelsen

Övrig information

Anmälan till träffen och vilka besök man önskar göra görs till undertecknad via mail senast 2016-08-10. Mailadress, po.nordquist@spray.se.

Falu fängelse

Enkelrum 380 kr/natt. Dubbelrum 280 kr/natt.

Falu gruva

Öppet 100-1500. Entreavgift till besöksgruvan, 220 kr.

Anders Zorn museum;

Öppet 0900-1700. Entréavgift 70 kronor, grupprabatt 60 kr.

Karl Larssons hem

Öppet 1000 – 1700; Entré 180 kr med en obligatorisk guidad tur). Föranmälan krävs till undertecknad så vi kan hålla ihop. Anmälan senast 2016-08-10.