Föreningen Mc-polisveteranerna arrangerar mästerskapet i samarbete med Polismuseet. Platsen planeras att bli vid fordonssamlingen i Tullinge, Hamringevägen 1, den 6 juni 2017, alltså på Nationaldagen/Motorhistoriska dagen, då det även är öppet hus för allmänheten till Polismuseets fordonssamlingen.

Ett syfte med tävlingen är att uppmärksamma och profilera polisens motorcykelverksamhet och att visa upp mc-polisernas skicklighet i lågfartsmanövrering.

Alla mc-poliser erbjuds att delta i tävlingen även de som inte är medlemmar i föreningen Mc-polisveteranerna.

Alla moment är välkända då de funnits med i utbildningen för motorcykelpoliser.

Tävlingen kommer att genomföras på polisens ordinarie modell BMW R1200GS. Den är idag vanlig i polisorganisationen, så alla har möjlighet att tävla på lika villkor. De tävlande bör undersöka om det är möjligt att få nyttja tjänstemotorcykel från egna myndigheten.

Pris är förutom Vandringspriset ett diplom och 3000 kr från Mc-polisveteranerna till vinnaren. Diplom och 2000 kr till tvåan samt diplom och 1000 kr till trean.

Intresseanmälan önskas snarast dock senast den 20 april 2017, till info@mc-polisveteranerna.se eller till Sören Wictorsson tfn. 070 5232960 alt. P-O Nordqvist tfn. 070 5398751. Vi tar gärna emot eventuella frågor.

Inledningsvis är anmälan inte bindande utan är avsedd att ge oss en uppfattning om intresset och antalet tävlande. Vi återkommer därför med slutgiltigt besked i god tid före tävlingens genomförande.

Vi hoppas att många mc-poliser vill ställa upp och som tidigare angetts är det inget krav att vara medlem i Mc-polisveteranerna utan alla mc-poliser är VÄLKOMNA.

Styrelsen
Mc-polisveteranerna