Volvo PV-klubbens sommarträff 2015

I år deltog Mc-polisveteranerna i samverkan med Polismuseet i Volvo PV-klubbens sommarträff som hölls på Lastbergets Konferens & Upplevelse i Bålsta norr om Stockholm. Vår föreningen hade ansvaret för en av de 7 kontrollerna som ingick i rallyrundan som kördes under lördagen den 27 juni. Polismuseet ställde upp med Valianten, Amazonen och Dodgebussen.

Från föreningen deltog Ragnar Pålsson, Bengt Svensson, Rolf Sundqvist samt “statistpolisen” Kjell-Arne Stamvall (kompis till Bengt).
Föreningens insats var att ha en “poliskontroll” där deltagarna fick svara på fyra frågor. En av uppmärksamhetskaraktär där de av tre givna alternativ skulle tala om vilket vägmärke de senast passerat. Därefter skulle de tala om hur många svart/vita Volvo PV 544 som Volvo tillverkat för svenska polisen, när polisen slutade med svart/vita bilar och började med den blå/gula “hockeyklubbsstripningen. Sista frågan gällde vilket år Volvo införde trepunktsbälten som standard. Försök gärna gissa själva – rätt svar finns längst ner i artikeln.

Vädret var äntligen som man kan hoppas av en perfekt sommardag. Som tur var kunde vi hålla kontrollen på skuggsidan av den badplatsparkering utanför Bålsta där vi hade kontrollen. Efter en lugn förmiddag blev eftermiddagen lite kämpigare eftersom många av de 110 startande PV och Duetter då kom klumpvis till vår kontroll.

Många av deltagarna stannade kvar en stund på parkeringen för att titta och fotografera våra uppställda fordon. Många rallymedverkande framförde sina positiva åsikter om vårt deltagande i träffen trots att de flesta tyckte frågorna var svåra.

Våra bilar fungerade utmärkt trots att laddningen slutat fungera på Dodgebussen dagen innan. Men med lite batteripåladdning vid ett par tillfällen kom vi både till och ifrån träffen utan problem.

Rätt svar: Fråga 2, 11 PV:n tillverkades av Volvo. Fråga 3, 1984 kom de blå/gula “hockeyklubbsstripen”, Fråga 4, 1959 kom trepunktsbältena i Amazon och PV som standard.

Bengt Svensson
Bilder hittar du om du klickar här