Polismästerskap i körgårdstävling

Följande artikel fanns intagen i tidskriften Classic Bike utgåva nr 6 juni 2017.

Text och bild: Peter Dahlbom, Classic Bike

ÖPPET HUS HOS POLISEN

Vippbrädan var ett av de spektakulära inslagen

Vippbrädan var ett av de spektakulära inslagen

Polismuseets filial i Tullinge hade öppet hus på Nationaldagen och förutom möjligheten att beskåda fordonssamlingen så bjöds publiken på SM i körgårdskörning. Det är en gammal tävlingsform med manöverprov i låg fart avsedda att visa att man till fullo behärskar sin motorcykel. Sex mycket rutinerade MC-poliser ställde upp i tävlingen som kördes på en bana som inkluderade många av den typ av hinder som ingår i den ordinarie MC-polisutbildningen.

Tävlingen avgjordes på tid och blev mycket jämn,efter de två första varven skilde det bara 30 sekunder mellan de fem bästa totaltiderna. De tre snabbaste gjorde upp i en final över ytterligare två varv och segrare blev Mats Stridh, som ställde upp för femte gången men som inte lyckats vinna tidigare.

Vinnaren Mats Stridh flankerad av tvåan Anton Engström och trean Göran Järnebrant

Vinnaren Mats Stridh flankerad av tvåan Anton Engström och trean Göran Järnebrant